PGB Aanvragen?

PGB Aanvragen. Doen!

De huidige WMO voorziet vaak niet in de behoefte van de rolstoelgebruiker die meer nodig heeft dan een standaard transport rolstoel.

Ook de gemeenten moeten bezuinigen en daar is op zich helemaal niets mis mee in deze tijd. Het is alleen zo jammer dat die bezuinigingen minder opleveren dan mogelijk zou zijn.
Alle dealers onder contract bij gemeenten worden gedwongen zich te beperken tot levering van standaard pakket rolstoelen. Wanneer de adviseur hier niet mee uit komt laat hij de standaard stoel vaak voor duizenden euro’s inefficiënt aanpassen.
Dit maakt dat de gemeente wel z'n zin heeft met het beleid voor verstrekking van enkel standaard pakketrolstoelen maar aan de andere kant op deze manier vele malen duurder uit is. Erg jammer want met een handgemaakt maatwerk rolstoel waren de benodigde eisen en/of aanpassingen wel efficiënt geweest en was de gemeente veel goedkoper uit

De basisprijzen voor particulieren voor maatwerk rolstoelen liggen bij TNS al vanaf de € 1.736,00. Dit is vaak veel minder dan de standaard pakket rolstoel en nog wel zonder dat er extreme aanpassingen nodig zijn.

Het is dan ook zeker de moeite om, na het uitbrengen van het advies aan de gemeente door de rolstoeldealer, eens langs te komen bij TNS voor een vrijblijvende oriëntatie en offerte voor een voor u geschikte maatwerk rolstoel.

Het PGB is in het belang van de rolstoelgebruiker in het leven geroepen. Het hoeft de gemeente niet meer te kosten dan de std. pakket voorziening. Maak er dan ook gebruik van en ontvang een voorziening die “bij je” past.
PGB aangevraagd en wat nu…
Voor verstrekking van hulpmiddelen, waaronder rolstoelen en handbikes, kun je binnen de WMO de keuze maken voor een PGB.
In tegenstelling tot de gebruikelijke verstrekking in natura, kun je dus kiezen voor een budget waarmee je zelf je hulpmiddel aan kunt schaffen.
Informeer bij je gemeente naar de mogelijkheden van het PGB en de daaraan verbonden voorwaarden.

De powerkaarten
Na een overleg op de tweede kamer en een aansluitende bijeenkomst met stichting per Saldo hebben we voor onze klanten een duidelijke tool voor het verkrijgen van de voorziening welke het best bij hen past.
Ten eerste is de discussie met de gemeente over het wel of niet toe mogen passen van een PGB niet meer nodig. De WMO wet is hier in artikel 2.3.6 heel duidelijk over.
Zie hiervoor Powerkaart 2.3.6 en laat deze zien aan je WMO ambtenaar

Ten tweede, en zeker zo belangrijk, is het persoonlijk plan.
Wanneer je een standaard pakket voorziening toegewezen krijgt van de gemeente ligt de bewijslast, waarom deze voorziening niet voldoet, bij de gebruiker. Zorg er voor dat je de gemeente voor bent. Dien met je aanvraag voor een voorziening ook een persoonlijk plan in. Hierin moet omschreven staan waaraan je nieuwe voorziening dient te voldoen. Waarom en op welke punten de standaard pakket voorziening in jouw geval niet adequaat is en gebruik hiervoor de technische omschrijvingen van de website van de fabrikant ter ondersteuning. Overleg pas in een volgende fase een offerte/prijs. Houd in de keukentafel gesprekken onverkort vast aan bovenstaande WMO artikelen. De gemeente kan wettelijk gezien niet om je persoonlijk plan heen en moet dit in behandeling nemen. Het is nu de gemeente die bewijslast moet voeren en niet de gebruiker zelf.

Het mooie is nu dat wanneer de gemeente akkoord gaat met de inhoud van je persoonlijk plan, en hier niets tegenin te brengen heeft, ze automatisch de gevraagde voorziening dient te verstrekken in natura. Het hoeft dus niet een PGB te worden. Kan wel maar hoeft niet.
Gebruik hiervoor de Powerkaart 2.3.2

http://www.zorgwijzer.nl/faq/hoe-kom-ik-aanmerking-voor-het-pgb
Informatie hieromtrent kun je verkrijgen via Zorgwijzer (http://www.zorgwijzer.nl/faq/hoe-kom-ik-aanmerking-voor-het-pgb).

Wat heeft TNS Revalidatie Service je te bieden?

TNS bied je een totaal pakket voor het traject van aanvraag tot en met levering en onderhoud van je hulpmiddel
• Analyse van de behoefte
• Advisering in de keuze
• Passing • Gespecificeerde offerte
• Levering en afpassing
• Service en onderhoud

Analyse van de behoefte;
Welk hulpmiddel is het meest geschikt in iedere individuele situatie?
Waar moet dit hulpmiddel aan voldoen om de restfunctie optimaal te benutten in alle voorkomende situaties?
Welke persoonlijke voorkeuren spelen een rol?

Advisering en keuze;
Onze adviseurs zullen een vrijblijvend advies geven en samen met jou tot een keuze van het hulpmiddel komen.

Passing;
Nu de keuze bepaald is zal onze adviseur in overleg met jou de zithouding, maatvoering, uitvoering (model van framebouw), materiaal, opties enz. enz. doornemen om zo tot een passend custom made product te komen.

Gespecificeerde offerte;
Op basis van de ingevulde pasformulieren zal onze adviseur hieruit een offerte maken.

Levering en afpassing;
De levering van het product vindt plaats bij TNS aan de zaak, aan huis, op het werk of vereniging. De levering zal uitgevoerd worden door dezelfde adviseur die het product heeft aangemeten. Tijdens de levering zullen eventuele instellingen worden gedaan aan naspanbare bekleding, voetsteun e.d. Bij marginaal maatwerk kan de levering middels een tussenpassing plaats vinden.

Service en onderhoud;
De custom made rolstoelen van TNS behoeven zeer minimaal onderhoud. Door de kwalitatief hoogwaardige materialen en het minimaal gebruik van geschroefde onderdelen word het onderhoud tot een minimum beperkt.

Het is afhankelijk van de gemeente en uw eigen mogelijkheden hoe er met het onderhoud wordt omgegaan. Onderhoud via uw eigen revalidatie specialist behoort tot de mogelijkheden.
Verder kunnen wij u op twee verschillende manieren een onderhoudscontract aanbieden. Informeer naar de mogelijkheden. Neem vrijblijvend eens contact met ons op.

Prijsvoorbeeld:
Om u een prijsindicatie te geven van een geheel handgemaakte custom made vast frame rolstoel bij aanschaf rechtstreeks bij TNS"
Merk TNS
Type Activator ADL
Naspanbare zit en rugbekledingbeschermers
framelengte op maat
24, 25 of 26 inch achterwielen
3, 4 of 5 inch harde voorwielen
Neerklapbare of gelaste rugleuning
Hoogte en hoek instelbare voetsteun
Camber 2 tot 20 graden
Keuze uit meer dan 200 std. framekleuren

€ 1783,75*

*Alle denkbare opties en aanpassingen tegen meerprijs leverbaar.